Do kraja sedmice nestabilno vreme sa kišom, za vikend toplije

U utorak u Srbiji veći deo dana promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i u većini mesta suvo. Posle podne u brdsko-planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar umeren, povremeno jak, zapadni, pa severozapadni, uveče u slabljenju. Najviša temperatura od 21 do 23 stepena.

Za sredu sinoptičari RHMZ-a najavljuju umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Lokalno se očekuju i obilnije padavine. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 12, a najviša od 15 do 22 stepena.

U četvrtak promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni u skretanju na severoistočni. Lokalno se očekuju i obilnije padavine. Najniža temperatura od 7 do 10, najviša od 15 do 20 stepeni.

U petak promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i suvo. Vetar slab i umeren, severoistočni. Najniža temperatura od 5 do 9, a najviša dnevna od 20 do 25 stepeni.

Prognoza vremena 22. do 26 maja

Za dane vikenda promenljivo oblačno sa dužim periodima sunčanog vremena, suvo i toplije. U ponedeljak novo naoblačenje sa severa koje će do kraja perioda i u ostalim predelima uslovljavati kišu, pljuskove i grmljavinu.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar