Usvojena odluka o postavljanju spomenika Ćirilu i Metodiju, spomenik će 23 maja u dvorištu gimnazije svečano otvoriti Aleksandar Vučić i Rumen Radev

Na sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad usvojena je odluka o postavljanju spomenika Ćirilu i Metodiju. Usvajanjem ove odluke biće moguće da bude postavljen spomenik Svetom Ćirilu i Metodiju u dvorištu dimitrovgradske gimnazije. Spomenik su izradili Kamen i Valentin Starčevi, vajari iz Sofije. Inače, otkrivanje ovog spomenika je jedan od razloga susreta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Bugarske Rumena Radeva u nedelju, 23. maja u Dimitrovgradu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 277-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 278-1024x683.jpg

Takođe, na današnjem zasedanju usvojena je odluka o izmenama i dopunama odluke o budžetu Opštine Dimitrovgrad za 2021. godinu. Razlog za ovaj rebalans je taj što je Novica Tončev, ministar zadužen za poboljšanje nedovoljno razvijenih opština odobrio projekat Centru za kulturu, kojim će biti urađena nova fasada na zgradi. Ministarstvo je odobrilo sredstva u iznosu od 6 miliona i 980 hiljada dinara, a opština će ovim rebalansom obezbediti sopstveno učešće u iznosu od 6 miliona i 620 hiljada dinara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 279-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 280-1024x683.jpg

Odbornici su usvojili i rešenje o usvajanju informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja JP “Komunalac” Dimitrovgrad za period od 01.01.2021. do 31.03.2021. godine, kao i odluku o načinu kontinuiranog izjašnjavanja korisnika komunalnih usluga.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar