Broj novozaraženih u Srbiji gotovo isti kao juče, 11 preminulih

U Srbiji je još 330 novozaraženih, preminulo je 11 lica, a na respiratoru je 59 pacijenata. Urađeno je još 10.189 testova, navodi sajt covid19.rs.

Beogradu nedostaje 5.565 vakcinisanih kako bi tačno polovina punoletnog stanovništva bila imunizovana i zaštićena, prenosi Beoinfo.

„Očekujem da se to dogodi najkasnije sutra, a možda i danas“, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na jutarnjem programu Studija B, prenosi Beoinfo.

„Zaključno sa jučerašnjim danom u Beogradu je vakcinisano 690.157 lica, što iznosi 49,6 odsto ukupne punoletne populacije. Revakcinisano je 580.892 lica, što iznosi 41,7 odsto ukupne punoletne populacije. U populaciji između 65 i 74 godine vakcinisano je 79.01 odsto ljudi“, rekao je Vesić.

Doktor Milanko Šekler, mikrobiolog Veterinarskog specijalističkog instituta u Kraljevu kaže da treba biti veoma obazriv kada je u pitanju dalje popuštanje epidemijskih mera.

Navodeći primer Izraela, doktor Šekler je rekao da je u toj zemlji vakcinisano 63 odsto građana, ali da su i dalje vrlo obazrivi kada je reč o daljem ukidanju restriktivnih mera.

Sada, kada imamo vakcinu, treba i da se vakcinišemo u većem broju, kazao je Šekler za RTS.

S. Aleksić (izvor: covid19.rs / RTS / Beoinfo)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Въпреки това, че е роден в Пирот през 1955 година, за свое родно място счита Димитровград (Цариброд), където прекарва детството си и завършва основно училище и гимназия. Дипломира се във Философския факултет в Белград. В журналистиката е от 1982 година: най-напред в Радио Белград 202, след това в Радио Бор, накратко в Студио Б, а от август 1984 г. започва работа в Београдска хроника – по-късно Београдски ТВ програм. През лятото 1987 г. минава в Радио Югославия, за да се завърне в Телевизия Белград в декември 1995 година. В момента е журналист в сайта на РТС. Освен в радиото и телевизията, сътрудничи и с вестници, седмичници и периодични издания: „Данас”, „Време”, „Република” – на сръбски език и „Балканите”, „Братство” и „Мост” на български език. Работи и във филми, и един е от инициаторите и ментори на работилницата за антропологическият документален филм „Паметник”, която се проведе на Стара планина през 2008 г. и 2009 г. и в Канижа през 2010 година. Редактира книгата „Бескомпромисният Дудов” през 2003 година, издателство на Дома на културата „Студентски град”, която говори за жизнения път и поетиката на филма на Златан Дудов, великанът на филмовото изкуство.

Bez komentara

Ostavi komentar