Na “Gradini” zaplenjeno više od 90 hiljada neprijavljenih evra

Carinici su na graničnom prelazu “Gradina”, u saradnji sa policijom, u dva navrata zaplenili više od 90.000 neprijavljenih evra.

Uprava carina saopštava je pvi slučaj zabeležen proteklog vikenda, kada je na izlazu iz Srbije za detaljan pregled izdvojen „mercedes benc“ nemačke registracije, kojim su iz Nemačke ka svojoj zemlji putovala dvojica muškaraca, jedan sa turskim, a drugi sa nemačkim pasošem. Iako su obojica putnika rekla da sa sobom nose samo lični prtljag i oko 3.000 evra u gotovini, ispostavilo se da su vozač i suvozač imali su kod sebe više novca od onoga što su prijavili. Najveći deo od ukupno 82.000 evra pronađen je u naslonu za ruke između zadnjih sedišta automobila, gde se nalazilo desetak koverata sa novcem.

This image has an empty alt attribute; its file name is 43-1024x683.jpg

Nakon što je putnicima vraćeno po 10.000 evra, koliko se bez prijavljivanja može preneti preko granice, ostatak od 62.000 zadržan je do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

U Upravi carine kažu da se drugi slučaj desio isto u dane vikenda na “Gradini”, kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala trojica državljana Turske. Oni su u prethodnom razgovoru sa carinikom rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i nešto malo novca. Ispostavilo da su dvojica putnika kod sebe imala po 10.000 evra, međutim, kod 24-godišnjeg vozača je u džepovima sakoa pronađeno ukupno 40.000 evra. Nakon što mu je vraćen dozvoljeni iznos, do okončanja prekršajnog postupka pred sudom, zadržano je 30.000 evra, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar