Otvoren konkurs za volontere “Nišville festivala 2021”

Nišville Jazz Festival i ove godine mladim ljudima pruža jedinstvenu priliku da doprinesu jednoj od najvećih srpskih i evropskih kulturnih manifestacija, a u isto vreme na produktivan i zabavan način iskoriste deo leta i unaprede sebe kroz aktivan i atraktivan volonterski program, stoji u saopštenju press službe festivala.

Konkurs je otvoren od 4. do 30. juna, za 200 mladih ljudi koji će zajedno 10 dana učestvovati u volonterskom programu, stećiće dragocena iskustva i znanja i družeći se poneti iz Niša nezaboravne uspomene.

Kroz volonterski program festivala do sada je prošlo preko 3.000 volontera, počev od 2010. godine. U tom periodu volonterski tim je okupio mlade iz oko 120 različitih gradova iz zemlje i inostranstva. 2012. godine Nišville volonterski tim je dobio priznanje Grada Niša u vidu zlatnika sa likom Cara Konstantina za poseban volonterski doprinos u promociji i razvoju kulture, a krajem 2013. volonterski program je proglašen od strane Krovne organizacije mladih Srbije za najbolji omladinski projekat u toj godini.
Nišville Jazz Festival poziva sve zainteresovane kandidate iz zemlje i inostranstva da se prijave za volontiranje i svojim angažmanom doprinesu realizaciji ovog značajnog kulturnog događaja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 92-1024x683.jpg

Volonterski tim biće podeljen na 8 sektora:

Domaćin publike – Obavlja aktivnosti vezane za doček publike, od pregleda karata, zamena ulaznica za narukvice, do usmeravanja i sprovođenja publike u glavnom festivalskom prostoru.

Domaćin muzičara – Brine o muzičarima za vreme njihovog boravka u Nišu. Zadatak domaćina muzičara jeste da budu uz izvođače i obezbedi im ono što im je potrebno, kao i da ih sprovede do festivalskog prostora, smeštaja, press centra, workshop-a, itd.

Marketing – Obavlja aktivnosti koje se tiču brendiranja festivala i sponzora, od aktivnosti vezanih za postavku reklama do aktivnosti na reklamnim pultovima.

Press – Obavlja aktivnosti koje se tiču organizacije i realizacije press službe festivala.

Tehnička podrška – Obavlja aktivnosti vezane za podršku u pripremanju bina i tehničkoj realizaciji na glavnim stejdževima, kao i na svim ostalim binama i scenama Nišville festivala.

Logistika – Obavlja aktivnosti vezane za podršku tokom pripreme i realizacije pratećeg festivalskog programa, kao i u centralnom festivalskom prostoru. Takođe, sektor Logistike će pomagati u keteringu za izvođače i tehničko osoblje festivala.

Radionica – Obavlja aktivnosti vezane za organizaciju prostora i učesnika festivalskih radionica, kao i pratećeg edukativnog matine programa.

Obezbeđenje – Obavlja aktivnosti redarske službe vezane za podršku službi profesionalnog obezbeđenja na svim festivalskim lokacijama.

This image has an empty alt attribute; its file name is 94-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 95-1024x683.jpg

Kandidati moraju imati minimum 15. godina starosti i spremnost za odgovornost prema preuzetim obavezama i zadacima. Volontiranje na Nišvilu podrazumeva angažovanje od 05. do 15. avgusta 2021. godine.

Prijavu je potrebno izvršiti popunjavanjem formulara na oficijenom sajtu festivala, na linku http://nisville.com/sr/volonteri/ i http://nisville.com/en/volunteers/.

Konkurs je otvoren do 1. jula, kada će se i forma za prijavljivanje zatvoriti.

Intervjui sa kandidatima biće obavljeni u intervalu od 5. do 15. jula. Selekcija odabranih kandidata biće izvršena do 20. jula.

Eventualna pitanja ili probleme pri prijavljivanju možete prijaviti e-mailom na adresu: [email protected], navodi su saopštenju za javnost pres službe Nišville Jazz festivala.

Izvor: Nišville

Foto: Zoran Ćirić & Nišville Jazz Festival promo

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar