Opština Bela Palanka uvodi stipendije za sve godine školovanja za učenike koji upišu srednju školu u tom mestu

Opština Bela Palanka može da se pohvali odličnom obrazovnom infrastrukturom, a od ove godine i novim stipendijama za srednjoškolce, kazao je predsednik opštine Goran Miljković.

”Zahvaljujući velikoj podršci i razumevanju predsednika Aleksandra Vučića, lokalna samouprava je uspela da rekonstruiše obrazovne ustanove na teritoriji opštine. Danas učenici u Beloj Palanci i Crvenoj Reci imaju dobre uslove za učenje, a prosvetni radnici za rad. Ulažemo mnogo napora da učenicima obezbedimo dobre uslove za školovanje, a brojnim stipendijama nastojimo da ih zadržimo da ostanu da žive u svom rodnom mestu. Opština Bela Palanka od ove godine dodeljivaće stipendije svim svršenim osnovcima koji će upisati Srednju školu ”Niketa Remezijanski” u Beloj Palanci. Stipendije u iznosu od 3.000 dinara učenici će dobijati na mesečnom nivou kroz sve godine školovanja”, rekao je Miljković.

U belopalanačkoj srednjoj školi otvoren je nov veoma atraktivan obrazovni profil elektrotehničar informacionih tehnologija, a učenicima su dostupni i profili modni krojač koji je u sistemu dualnog obrazovanja, kao i smer gimnazija-opšti tip.

Tradicionalno, povodom Dana opštine lokalna samouprava nagrađuje najbolje učenike. Sledeće nedelje biće raspisan konkurs za osnovce, srednjoškolce i studente koji su ostvarili zapažene rezultate u prethodnoj godini, najavio je Goran Miljković.

Izvor i foto: Opština Bela Palanka

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar