a

U Pirotskom okrugu epidemiološka situacija nesigurna sa tendencijom prelaska u povoljnu

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci, Babušnici i Pirotu procenjuje se kao nesigurna sa tendencijom prelaska u povoljnu, stoji u poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Navodi se da su u Pirotskom okrugu potvrđena 3 slučaja koronavirusa, a novozaražene osobe su iz Pirota.

U laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu na PCR testiranje danas je poslato 14 uzoraka,

U Opštoj bolnici Pirot hospitalizovano je 10 pacijenata – 7 iz Pirota i po 1 iz Dimitrovgrada, Babušnice i Bele Palanke.

Do 8. juna vakcinisana su 32.662 lica, od kojih je 27.099 primilo dve doze vakcine, a date su ukupno 59.643 doze. Sa jednom dozom vakcinisano je 46 odsto stanovništva, a sa dve doze 38,3 odsto. Najviše imunizovanih je u Pirotu 48,3%, potom u Dimitrovgradu 44,6%, pa u Beloj Palanci 44,1% i najniži u Babušnici 37,1%.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 9. jun možete u celosti pogledati OVDE.

P. Videnov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar