Carinici na “Gradini” zaplenili 53.500 evra

Carinici su na izlazu graničnog prelaza “Gradina”, u saradnji sa policijom, zaplenili 53.500 evra, koliko su preko dozvoljenog limita od po 10.000 evra, pokušali da prokrijumčare majka i sin, navode iz Uprave carina.

U saopštenju se kaže da je prekršaj otkriven 9. juna kada je na red za kontrolu pristigao „folksvagen amarok“ austrijskih registarskih oznaka, kojim su majka i sin, austrijski državljani turske nacionalnosti, putovali ka svojoj matičnoj zemlji. Upitani da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, putnici su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i po 7.000 evra. Međutim, u ličnoj torbici 33-godišnjeg sina pronađeno 23.500 evra, da bi potom i u postavi ranca njegove 60-godišnje majke bilo otkriveno još 20.000.

Carinici su najpre napipali svežanj novčanica ispod postave na dnu njenog ranca, nakon čega ga je putnica sama izvadila, pošto je prethodno rašila postavu u koju je zašila novac. To ni približno nije bilo sve. Ličnim pretresom je kod majke u donjem vešu pronađeno još 30.000 evra i to u brushalteru čije su obe korpice bile napunjene sa po 10.000 evra, ali i u neobičnom pojasu napravljenom od unihop čarape koja je bila ispunjena sa 10.000 evra i zakačena za dugme od pantalona.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar