MUP: Uhapšeni veterinari zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštava MUP Srbije.

Uhapšeni su D. Ž. (1965), odgovorno lice Veterinarske klinike Pirot, veterinari u toj klinici D. S. (1972), G. R. (1962), Ž. M. (1987), R. P. (1967), S. S. (1971), S. P. (1969) i Z. P. (1963), kao i S. P. (1970), odgovorno lice jednog polјoprivrednog gazdinstva,

Oni se terete da su, od početka aprila do sredine juna ove godine, iskorišćavanjem svog službenog ovlašćenja i nevršenjem službene dužnosti ovlašćenih obeleživača goveda od strane Ministarstva polјoprivrede, Uprave za veterinu, u 29 slučajeva pribavili korist za više od 50 osoba prikazivanjem fiktivnih kupoprodaja, obeležavanja i umatičenja grla-goveda na području Pirotskog upravnog okruga.

Osumnjičeni, takođe, nisu sačinjavali zapisnike o aktivnom nadzoru polјoprivrednih gazdinstava i na taj način su, kako se sumnja, omogućili da se protiv više od 50 nosilaca polјoprivrednih gazdinstava od strane Veterinarske inspekcije ne podnesu prekršajne prijave zbog postupanja suprotno odredbama Zakona o veterinarstvu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju MUP-a.

Izvor: mup.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar