Opština Dimitrovgrad raspisala javni oglas radi pružanja stambene podrške u vidu unapređenja uslova stanovanja

Opština Dimitrovgrad raspisala je javni oglas radi pružanja stambene podrške u vidu unapređenja uslova stanovanja. Ovim javnim oglasom pozivaju se zainteresovana lica da podnesu zahtev za unapređenje uslova stanovanja i time reše svoju stambenu potrebu i stambenu potrebu članova svog porodičnog domaćinstva.

Unapređenje uslova stanovanja vrši se dodelom stručne, odnosno novčane pomoći za sanaciju, adaptaciju, rekonstrukciju stana, odnosno porodične kuće, koje su u javnoj svojini opštine Dimitrovgrad, javnoj svojini Republike Srbije gde je Opština Dimitrovgrad korisnik ili u svojini korisnika ovog vida stambene podrške ili nekog od članova njegovog domaćinstva.

Na javni poziv se može prijaviti lice koje je državljanin Republike Srbije i koje ima prebivalište na teritoriji opštine Dimitrovgrad najmanje godinu dana pre podnošenja zahteva, a koje je:

  • bez odgovarajućeg stana i nema dovoljno sredstava da unapredi svoje uslove stanovanja,
  • bez odgovarajućeg stana i ima svojstvo borca I kategorije, kao i korisnik prava iz oblasti boračko – invalidske zaštite i zaštite civilnih invalida rada,
  • bez odgovarajućeg stana koje je osoba sa invaliditetom,
  • žrtva porodičnog nasilja bez odgovarajućeg stana, koja nema dovoljno sredstava da samostalno reši stambenu potrebu.

Zahtevi se podnose Stambenoj Komisiji u zatvorenim kovertama putem pošte ili pisarnice Opštine Dimitrovgrad na adresu ulica Balkanska br. 2. Rok za podnošenje zahteva je do 1. jula ove godine.

Za sve dodatne informacije podnosilac zahteva može se obratiti na kontekt telefon: 010/ 361-108, lokal br. 123.

Detaljnije na sajtu Opštine Dimitrovgrad ili OVDE.

A. Todorov (izvor: Opština Dimitrovgrad)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar