VIDEO: U petak promocija monografije i obeležavanje 75 godina postojanja KK “Dimitrovgrad”

U petak, 25. juna u velikoj sali Centra za kulturu sa počerkom u 19:30 sati biće promovisana monografija “Caribrodski hram košarke – 75 godina košarke u Caribrodu/Dimitrovgradu” autora Slobodana Krstića i ujedno obeležen jubilej – 75 godina postojanja Košarkaškog kluba “Dimitrovgrad”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 366-1024x683.jpg

Zoran Gerov, član Upravnog odbora KK “Dimitrovgrad” je u telefonskoj izjavi za FAR rekao da je još krajem 2020. godine najavljeno obeležavanje 75 godina košarke u Dimitrovgradu, ali zbog, kako kaže, vanrednih uslova koji su važili zbog epidemije koronavirusa to nije učinjeno. Imajući u vidu da je trenutno situacija znatno bolja, Gerov smatra da je sada pravi trenutak da se to realizuje.

“Projekat obeležavanja je spreman duži period. Još 2017. godine je počela izrada monografije, a već u drugoj polovini 2020. godine su pravljeni planovi na koji način obeležiti taj jubilej. Program obeležavanja je sužen i skraćen, izostao je sportski deo obeležavanja, neće biti revijalne utakmice i gostovanja značajnih ekipa, ali pošto je monografija odštampana krajem prošle godine sada je pravi trenutak da je predstavimo javnosti” – istakao je Gerov.

Na promociji će osim autora knjige prisustvovati i svi saradnici koji su radili na njoj, košarkaši svih generacija i nažalost i porodice preminulih košarkaša, kao i gosti iz Košarkaškog saveza Srbije i Košarkaškog saveza Bugarske.

Detaljnije u izjavi Zorana Gerova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jun 2021

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar