Opština Bosilegrad na manifestaciji “Vidovdanske svečanosti 2021”

Rukovodstvo Opštine Bosilegrad je sa folklornim ansamblom sportskog društva “Mladost” i ove godine gostovalo na tradicionalnoj kulturno-sportskoj manifestaciji “Vidovdanske svečanosti 2021“. saopšteno je na zvaničnoj fejsbuk stranici Opštine Bosilegrad.

Reč je o jednoj od najvećih manifestacija u opštini Kosovska Kamenica, koja se održava 21. put i koja okuplja najbolje umetnike i sportiste sa Kosova i Metohije i iz uže Srbije. Ovo je dugogodišnje učešće bosilegradskih folklorista na ovom kulturnom događaju koje se realizuje zahvaljujući prijateljstvu i saradnji sa opštinom Ranilug i Velikim Ropotovom, organizatora manifestacije.

Na otvorenoj sceni na sportskom terenu osnovne škole folkloristi iz Bosilegrada su izveli dve koreografije “Igre iz Bosilegradskog kraišta” “ i “Igre iz Crne trave i naišli na dobar prijem kod publike i gromoglasni aplauz.

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev nije krio oduševljenje dobrom atmosferom i srdačnim dočekom:

“Ne živite samo vi za ovaj festival, Ropotovo i celo Kosovo, živimo i dišemo za vas i mi iz Bosilegrada. Našim folkloristima ovo je prvi nastup posle korone na koji su jedva čekali. Ovo je za vas najsvetiji dan, ali i za nas, koji dolazimo sa juga Srbije kao dokaz našeg iskrenog prijateljstva i ogromne podrške u svemu. Od srca vas pozivamo da nam budete gosti na našem Međunarodnom folklornom festivalu i da svima pokažemo našu jednakost, kulturu i tradiciju koje nas povezuju”, rekao je Zaharijev.

Milorad Stoilković, član organizacionog odbora Vidovdanskih svečanosti, izrazio je veliko zadovoljstvo saradnjom opštine Bosilegrad sa Velikim Ropotovom i opštinom Ranilug.

“Naše prijateljstvo traje dugi niz godina na opšte zadovojlstvo svih, kako nas organizatora, tako i svih meštana. Rado dolazimo kod vas i odazivamo se svakom pozivu, a uverili smo se da je velika radost dolazak i vaših folkloraša kod nas kao i predstavnika lokalne samouprave. Posebno bih se zahvalio vašem predsedniku Vladimiru Zaharijevu, koji je u veoma emotivnom obraćanju domaćinu i svim gostima manifestacije još jednom dokazao da je čovek iz naroda sa porukom mira i prijateljstva na svim poljima života”, istakao je Stoilković.

Gosti puni lepih utisaka, a domaćini zadovoljni dobrom atmosferom, izrazili su obostarnu želju za ponovni susret.

Finansijer učešća na manifestaciji je Opština Bosilegrad.

Izvor i foto: Fejsbuk stranica Opštine Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar