Javna prezentaija o realizaciji mera energetske sanacije na porodičnim kućama i stanovima 5. jula u Dimitrovgradu

Opštinsko veće Opštine Dimitrovgrad poziva sve zainteresovane građane i privredne subjekte čija je delatnost izvođenje građevinskih radova na spoljnom omotaču objekta (ugradnja termoizolacionog sloja), zamena fasadne stolarije i ugradnja grejnih tela na biomasu, da u ponedeljak 5. jula sa početkom u 13:00 časova, u prostorijama Edukativno-obrazovnog centra u Sportskoj hali, prisustvuju Javnoj prezentaiji o realizaciji mera energetske sanacije na porodičnim kućama i stanovima.

Opština Dimitrovgrad u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, zajedničkim sredstvima sufinansira mere programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. Realizacija tog programa biće bliže uređena Pravilnikom o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. stoji u obaveštenju.

Pravilnikom će biti definisani bliži uslovi za raspodelu i korišćenje sredstava, učesnici u realizaciji mera, način njihovog učešća i uslovi, način obezbeđivanja sredstava, procenat sufinansiranja, način i uslovi prijave na javni konkurs i kriterijumi za selekciju privrednih subjekata, način i uslovi prijave na javni konkurs i kriterijumi za selekciju građana (domaćinstava), kao i praćenje realizacije programa i izveštavanje o realizaciji.

Kako bi se bliže upoznali sa pomenutim postupkom, iz opštine pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju javnoj prezentaciji. Po završetku prezentacije svi prisutni moći će da postavljaju pitanja. Prezentaciju će držati i na pitanja odgovarati diplomirani pravnici Opštinske uprave Opštine Dimitrovgrad, navodi se u obaveštenju za javnost.

Izvor: Opština Dimitrovgrad

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar