Kolone na “Gradini”, na izlazu iz Srbije čeka se više od dva sata

Na graničnim prelazima u Srbiji od jutros su ponovo gužve, a najduža kolona se formirala na izlasku iz Srbije ka Bugarskoj, na graničnom prelazu “Gradina” kod Dimitrovgrada. Na ovom prelazu se na izlaz iz zemlje čeka više od dva sata. Na izlasku iz Srbije gužve je bilo i u dane vikenda.

Većinu putnika. osim državljana Srbije, čine Turci i Bugari, koji iz zapadnih zemalja Evrope stižu u svoje zemlje na godišnji odmor upravo preko tog veoma frekventnog prelaza.

Stanje na ovom i drugim graničnim prelazima u zemlji može se pogledati na sajtu Auto-moto Saveza Srbije kamere.amss.org.rs.

Pojačan je saobraćaj u oba smera i na koridoru 10 ka Grčkoj.

Na ostalim prelazima zadržavanja su od jutros od 10 do 20 minuta, mada u zavisnosti od priliva automobila, vreme čekanja se stalno menja, te se putnicima preporučuje da pre polaska na put buti informisani o stanju na prelazima, imajući u vidu da je letnja turistička sezona u punom jeku i da ima mnogo turista koji su krenuli ka letnjim turističkim destinacijama.

P. Videnov (izvor: RTS / AMSS / FAR)

Foto: AMSS (snimljeno oko 12:00 sati)

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar