Prošao prvi veliki talas putnika

Prvi veliki talas putnika koji su krenuli na godišnje odmore prošao je tokom proteklog vikenda preko graničnih prelaza u Srbiji. U Upravi carina kažu da je pritisak ogromnog broja putnika koji u isto vreme, najčešće vikendom kreću na put, neminovno dovodi do povremenih čekanja, zbog čega se i dalje savetuje da se pre polaska proveri stanje na prelazima, a tamo gde je to moguće, odabere neki od alternativnih, manje opterećenih pravaca.

Danas je situacija na gotovo svim većim prelazima potpuno drugačija, gde ni na ulazu, ni na izlazu iz zemlje nema dužih zadržavanja.

Tokom prepodneva na graničnom prelazu “Gradina” pri izlazu iz zemlje čekalo se čak oko dva sata, a prema poslednjim informacija iz Uprave carina, na tom prelazu koji koriste putnici ka Bugarskoj ili Turskoj, u popodnevnim satima je neuporedivo bolja situacija. Na ulazu u Srbiju uopšte nema zadržavanja, dok se na izlaz iz zemlje čeka do 30 minuta.

Uprava carina Srbije je na najprometnijim prelazima angažovala maksimalan broj službenika, a otvorene su i sve ulazne i izlazne trake, kako bi se putnicima maksimalno olakšalo putovanje. Ipak. savetuju da se za put, ako je to moguće, izbegne vikend, jer su na granici gužve tada najveće.

Takođe se podsećaju putnici da se pre polaska dobro informišu o stanju na prelazima kako bi izabrali najrasterećeniju rutu putovanja, ali i da bi se podsetili važećih propisa koji su dostupni na sajtovima carinskih administracija zemalja u koje putuju ili kroz koje prolaze.

Izvor: Uprava carina Republike Srbije / FAR

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar