Sprečen pokušaj krijumčarenja 166 hiljada evra u koferu

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu “Gradina” prema Republici Bugarskoj sprečili pokušaj krijumčarenja 166.000 neprijavljenih evra kojima je bio obložen jedan običan kofer.

Kako saopštava Uprava carina, velika suma neprijavljenih deviza otkrivena je 8. jula tokom popodneva na izlaznoj strani prelaza “Gradina”, kada je za kontrolu izdvojen jedan mercedes holandskih registarskih oznaka. Luksuznim automobilom su iz Holandije ka Turskoj putovali otac i sin, holandski državljani turskog porekla.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, rekli su da sa sobom nose samo lične stvari i oko 9.000 evra. Međutim, tokom detaljne kontrole koja je usledila, u prtljažniku je otkriven jedan kofer koji je carinicima bio sumnjiv. Naime, odstupanje od uobičajnog zvuka prilikom kuckanja po plastičnoj površini kofera, motivisalo je carinike da ispitaju šta se nalazi u njegovoj unutrašnjosti. Ubrzo je potvrđeno da kofer zapravo ima duplo dno koje je u potpunosti bilo ispunjeno neprijavljenim novcem.

Reč je o sumi od čak 166.000 evra koju su u dalju nadležnost preuzeli pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije iz Niša kako bi tokom istrage koja će uslediti detaljno proverili indicije da se radi o pokušaju pranja novca, navodi se u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar