Poznati avanturista Ber Grils na Staroj planini

Poznati avanturista Ber Grils prošle nedelje boravio je u Srbiji kako bi snimao materijal za emisiju „U divljini sa Berom Grilsom“. Grils je bivši marinac koji se proslavio emisijama o preživljavanju, a njegova poslednja stanica za sada je Stara planina.

Ber Grils je na Staroj planini boravio pet dana, a kako kaže v. d. direktora JP “Stara planina” Goran Karadžić, bivši SAS-ovac vrlo je pristupačna i prirodna osoba bez kompleksa više vrednosti. Ipak, dodaje, ne voli da gubi vreme slikajući se, osim sa decom, javlja RTS.

Kada je reč o Grilsu, posećivao je teško dostupne lokacije tokom snimanja, a koristio je i helikopter. Oduševljen je time što je jeo, a kod nas na Staroj planini se dobro jede. Dopala mu se peglana kobasica“, kaže Karadžić, i nada se da će, posle emitovanja fantastičnog materijala, Stara planina, gde u divljini žive i srne, medvedi, vukovi… još više privlačiti turiste.

„Mislim da ćemo u tim emisijama videti malo ekstremnije stvari jer on to forsira, kao što je Babin zub, i uopšte te vence, Midžor je specifičan jer je litica prema Bugarskoj, i svi ti vodopadi i kladenci… jeo je crve… Jedva čekam da to vidim”, priča direktor JP „Stara planina“.

Dodaje da sam Grils nije tokom posete imao posebne zahteve, da je jeo stvari i u prirodi, a da je probao i domaće specijaltete, belmuž, sireve i kobasice, dok su članovi ekipe imali vrlo precizne satnice i planove.

Grils je napustio lokaciju, a ekipa je ostala na Staroj planini kako bi završila preostale obaveze i pripremila što bolji materijal za budući serijal popularnog avanturiste.

Izvor: RTS

Foto: Stefan Pavić (motiv sa Stare planine)

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar