VIDEO: Zoran Đurov o IX sednici SO Dimitrovgrad

Predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad Zoran Đurov zakazao je sednicu lokalnog parlamenta za petak, 16. jul sa početkom u 10:00 časova. Đurov je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da će na dnevnom redu biti 13 tačaka koje su tokom ove nedelje razmatrane i na nadležnim radnim telima Skupštine.

Đurov kaže da će jedna od tačaka biti odluka o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu Opštine Dimitrovgrad iz javne svojine Republike Srbije. Ovde se, kako kaže, radi o želji opštinskog rukovodstva da pribavi objekte u selima koji su nekada bili škole i ideja je da ti objekti budu sanirani, uređeni i stavljeni u funkciju razvoja privrede i ruralnog turizma na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

Na dnevnom redu biće i Program zaštite životne sredine, a za realizaciju ovog programa, prema rečima Đurova, u budžetu opštine su opredeljena sredstva u ukupnom iznosu od 18.500.000 dinara.

Pred odbornicima na razmatranje biće i Izveštaj o realizaciji Programa iz delokruga rada JP „Komunalac“ i finansijskog poslovanja za 2020. godinu, a Đurov navodi da se u ovom izveštaju mogu videti sve aktivnosti koje je “Komunalac” realizovao u prethodnoj godini, kao i da su ukupni prihodi i rashodi bili 304 miliona dinara.

Predsednik lokalnog parlamenta ističe da će se na sednici razmatrati i Izveštaj o sprovedenim izborima za savete mesnih zajednica, kao i izmene i dopune Statuta Centra za kulturu, dok se poslednje 4 tačke, prema njegovim rečima, odnose na razrešenje i imenovanje Upravnog i Nadzornog odbora ove ustanove.

Detaljnije u izjavi Zorana Đurova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
jul 2021.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar