NSZ: Besplatna informatička obuka za nezaposlena lica

Na osnovu Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalna služba za zapošljavanje poziva nezaposlena lica da se prijave za pohađanje specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

U saopštenju se navodi da će obuke za zanimanja Software Developer, Data Analyst, IT Administrator i AI Practitioner organizovati kompanija ,,Semos education“ kao podršku Globalnoj inicijativi za sticanje digitalnih veština kompanije Microsoft (GSI).

Navedene obuke će biti realizovane onlajn, dok je učešće nezaposlenih lica sa evidencije NSZ, koja se prijave za ovaj vid stručnog usavršavanja, potpuno besplatno. Jedini uslov za pohađanje obuka je poznavanje engleskog jezika, a prijavljivanje kandidata će se obavljati preko internet sajta: gsi.algoritam.org.

Rok za prijavljivanje nezaposlenih lica je najkasnije do 1. septembra, dok je početak programa planiran za 13. septembar 2021. godine, stoji u saopštenju.

Izvor: Nacionalna služba za zapošljavanje

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar