U Dimitovgradu održan Sajam zapošljavanja

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Pirot i Opština Dimitrovgrad organizovali su u Sportsko turističkom centru u Dimitrovgradu Sajam zapošljavanja.

U obraćanju posetiocima sajma Dragan Mančev, pomoćnik predsednika opštine je istakao da mu je drago što se odazvao veliki broj ljudi i dodao da su prošlog meseca Dimitrovgrad posetili ministri privrede Srbije i Bugarske koji su razgovarali o poboljšanju ekonomske klime u opštini Dimitrovgrad. Naveo je da su rezultati tog razgovora vidljivi već nakon mesec dana, imajući u vidu da se pojavio jedan ozbiljan investitor “Mega invest” iz Bugarske koji će poslovati na teritoriji opštine i koji je prisutan na sajmu.

Suzana Đorđević, direktor NSZ Filijala Pirot je izjavila za FAR da je ovo prvi Sajam zapošljavanja koji se organizuje u Dimitrovgradu i izrazila nadu da će ovo postati praksa i da će se sajam organizovati i narednih godina.

“Na sajmu smo imali 23 poslodavca iz Pirota i Dimitrovgrada i bilo je 278 slobodnih radnih mesta, a potražnja je bila za konobarima, kuvarima, recepcionarima, komercijalistima, vozačima, špediterima, službenicima obezbeđenja, šivačima i frizerima “; kazala je Đorđević

Đorđević je istakla da je posećenost bila solidna, kao i da je zadovoljna kako je ova sajamska manifestacija protekla.

“Dobili smo punu podršku lokalne samouprave i imali smo dogovor da se zajednički uključimo u pripremu sajma i iskreno se nadam da ćemo nastaviti jedan ovakav vid saradnje i u narednom periodu. Odlična okolnost za tržište rada pogotovo u Dimitrovgradu predstavlja i to što su se pojavili veći poslodavci sa većim brojem potrebnih radnika” – rekla je ona.

Na Sajmu zapošljavanja u Dimitrovgradu prisustvovala je i načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić / Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar