Topla sedmica u Srbiji, popodne do srede lokalni pljuskovima sa grmljavinom

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za prva dva dana nove sedmice za visoke temperature u južnim i istočnim krajevima zemlje koje će se kretati od 34 do 37 stepeni.

Prema zvaničnoj prognozi, u ponedeljak sunčano i veoma toplo na istoku i jugu Srbije. Posle podne u planinskim predelima uz promenljivu oblačnost ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 22 stepena, a maksimalna od 31 do 37 stepeni.

Sinoptičari RHMZ-a za utorak najavljuju pretežno sunčano i toplo vreme, popodne u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 15 do 22, a najviša od 31 do 36 stepeni.

U sredu pretežno sunčano i toplo. Posle podne u zapadnim i južnim predelima promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, uz slab severni i severozapadni vetar. Najniža temperatura od 15 do 21, a najviša od 31 stepen na severozapadu do 35 stepeni na jugu i istoku zemlje.

U četvrtak sunčano i toplo uz slab i umeren severni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 15 do 20, a maksimalna od 30 do 33 stepena, kažu u RHMZ-u.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar