VIDEO: Proslavljena sportistkinja Ružica Aleksov Nikolić o svojoj karijeri i budućnosti streljaštva

Proslavljena sportistkinja i paraolimpijka Ružica Aleksov Nikolić iz Dimitrovgrada ima bogatu sportsku i trenersku karijeru. Osvajač je brojnih medalja na svim velikim takmičenjima u streljaštvu, u disciplini vazdušni pištolj.

Povreda kuka u detinjstvu odredila je njen život, ali ona se junački nosila sa ovim problemom i sa puno energije, truda, rada i odricanja uspela je da postane jedna od najtrofejnijih paraolimpijskih sportistkinja.

Okitila se sa ukupno 18 medalja na Evropskim i Svetskim šampionatima, kao i na Paraolimpijskim igrama. Na Paraolimpijadi u Seulu 1988. godine osvojila je srebrnu medalju, u Barseloni 1992. zlatno odličje, a u Atlanti 1996. godine zlatnu i srebrnu medalju. Ostvarila je veliki uspeh i ekipno u redovnom streljačkom programu sa proslavljenom Jasnom Šekarić, gde je stigla do pobedničkog postolja.

Živi sa porodicom u Lukavici kod Dimitrovgrada, a velika podrška u životu su joj sin Zvezdan i suprug Boban, majstor borilačkih veština.

Svoj mir pronalazi na Smilovskim jezerima u sportskom ribolovu, ali i u gajenju razvnovrsnog cveća u svom porodičnom domu. Od rane mladosti veliku ljubav gaji i prema slikarstvu.

U razgovoru za FAR Ružica Aleksov Nikolić govori o svojoj karijeri koja je počela od lokalnog streljačkog kluba “Graničar” do velikih svetskih i evropskih takmičenja, ali i o budućnosti streljaštva.

Njeno ime ostaje upisano zlatnim slovima u istoriji streljaštva i caribrodskog sporta.

Produkcija: Internet Portal FAR
2021.

Projekat “Paraolimpijci u godini korone” je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar