Folklorni ansambl SD “Mladost” iz Bosilegrada na međunarodnoj večeri folklora u Draževcu

Pod pokroviteljstvom Opštine Bosilegrad folklorni ansambl Sportskog društva “Mladost” iz Bosilegrada učestvovao je na Međunarodnoj večeri folklora i nadigravanja u mestu Draževac, opština Aleksinac.

Za ljubitelje folklora priređen je bogat kulturno-umetnički program na kome su izvođači prikazali bogatstvo svog kulturnog stvaralaštva i raskoš autentičnih narodnih nošnji.

Pored domaćina KUD-a “Biser” i KUD-a “Srpski vez” iz Kumanova, bosilegradski folkloristi su se predstavili koreografijama “Šopska kopanica”, ”Igre iz Bosilegradskog Krajišta” i “Igre iz Jugoistočne Srbije. Član muzičke sekcije Dobri Milanov predstavio se muzičkom numerom “Marijo, deli, bela kumrijo”.

Posebnu draž ovoj manifestaciji dalo je nadigravanje parova u igranju narodnih kola “Čačak” i “Moravac” i izbor za najboljeg igrača i igračicu večeri. Titulu pobednika u nadigravanju poneli su Bosilegrađani Martina Milanov i Dobri Milanov, koji je izabran i za najboljeg igrača dvodnevne manifestacije.

Narednog dana svi učesnici su posetili Bovansko jezero, da bi uveče na otvorenoj sceni u Sokobanji još jednom pokazali mnogobrojnim posetiocima svoje igračko umeće.

Izvor i foto: Sportsko društvo “Mladost”

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar