Opština Bosilegrad dobila 120 kontejnera i 1.100 pvc kanti za reciklažu i skladištenje otpada

U cilju unapređenja kvaliteta života građana, Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije obezbedilo je opremu za reciklažu i skladištenje otpada za 34 opštine u Srbiji, među kojima je i Bosilegrad,

Kaka javlja Radio Bosilegrad, državna sekretarka u tom ministarstvu Ivana Hadži Stošić posetila je ovu opštinu i sa predsednikom Vladimirom Zaharijevim potpisala ugovor na osnovu kojeg resorno ministarstvo lokalnoj samoupravi ustupa opremu na korišćenje. Naime, Javno-komunalnom preduzeću “Usluga” predato je 120 kontejnera od 1.100 litara i 131 pvc kanta od 240 llitara.

Prema rečima predsednka opštine, jedna polovina dobijenih kontejnera biće postavljena u seoskim sredinama, duž Lisinske, Ljubatske i Tlaminske reke, druga polovina u Bosilegradu i selu Rajčilovci, a kante će biti podeljene radnim organizacijama, pravnim licima i stambenim zgradama,

Zaharijev je rekao da je Ministarstvu zaštite životne sredine poslata molba za nabavku kanti od 500 i 700 litara za 1.800 korisnika na teritoriji opštine, naglasivši da su postojeće kante za smeće koje koriste domaćinstva dotrajale i da ih je neophodno zameniti novim.

On je kazao da su potrebne jedna do dve cisterne za višenamensku upotrebu, za dostavu pijaće vode i korišćenje u slučaju gašenja požara.

Zaharijev je državnoj sekretarki uručio kompletnu projektnu dokumentaciju u cilju dobijanja finansijske podrške za završetak sanacije gradske deponije i postavljanje kolektora za prečišćavanje otpadnih voda.

Naglasio je da je ministarstvo tokom ove godine bilo više nego otvoreno za projekte iz oblasti zaštite životne sredine i ekologije, te je u tu svrhu izdvojilo oko 15 miliona dinara. Među njima su projekat za zamenu kotla za parno grejanje u Centru kulture Bosilegrad, gde ministarstvo učestvuje sa 75% sredstava i projekat za sanaciju divljih deponija.

Izvor i foto: Radio Bosilegrad / NRTV Bosilegrad (A.D./J.P.)

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar