Operom “Na uranku“ otvoren Međunarodni projekat „Opera: Past, Present, Perfect!“ u Bosilegradu

Međunarodni projekat „Opera: Past, Present, Perfect!“ otvoren je sinoć u Velikoj sali Centra kulture u Bosilegradu operom „Na uranku“. Umetnici Muzičko opersko teatarske organizacije izveli su kompoziciju Stanislava Biničkog, po libretu Branislava Nušića, uz klavirsku pratnju, prenosi Radio Bosilegrad.

U okviru drugog dana programa, danas su mladi operski umetnici izvodili najlepše pesme iz crtanih filmova u predstavi „Magija crtana muzikom“. Večeras će od 19:00 sati preko aplikacije Zoom biti održano onlajn predavanje teoretičara muzike iz Andragoškog zavoda „Ljudska univerza“ iz Velenja u Sloveniji.

Na svečanom zatvaranju, u petak, sa početkom u 19:00 časova. u Velikoj sali Centra kulture biće izvedena predstava „Impresije iz Bugarske“ folklorno-umetničkog ansambla Narodnog čitališta „Bratstvo 1869“ iz Sofije.

Ivana Kosovac, član Upravnog odbora Muzičko opersko teatarske organizacije juče je započela slikanje murala na bivšoj autobuskoj stanici i pozvala sve zainteresovane da joj se pridruže.

Pokrovitelj projekta „Opera: Past, Present, Perfect!“ je Kreativna Evropa – Program evropske saradnje 2020 – 2023, sa ciljem da opera bude prisutnija u mestima u kojima publika nije imala priliku da je upozna i zavoli.

J.P.

Foto: NRTV – Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar