Urednik FAR-a Petar Videnov u emisiji “Da nam nije” u petak na RTS-u

Odgovorni urednik Internet Portala FAR, FAR TV-a i časopisa za decu i mlade “FARČE” Petar Videnov, biće gost najnovije epizode serijala PG Mreža “Da nam nije… Autobiografija o mom narodu” koja se emituje na RTS-u.

Videnov govori o FAR-u koji postoji od 2016. godine i koji neguje tradiciju, kulturu i jezik bugarske nacionalne manjine u Srbiji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 212-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 213-1024x683.jpg

Biće predstavljen i časopis “FARČE” na bugarskom i srpskom jeziku koji raduje decu i mlade već dve godine ne samo na prostorima Srbije i Bugarske, već i u nekoliko država u regionu. Ovaj medijski projekat se finansira sredstvima Bugarske pomoći za razvoj Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske. Urednik časopisa je poetesa i književnica Elizabeta Georgiev, a likovno-grafički urednik Milana Videnov Milanov.

Ekipa PG Mreže zatekla je Videnova sa kolegama u studiju FAR TV-a na pripremi televizijskog seriala “Paraolimpijci u godini korone” koji je u jeku Paraolimpijskih igara u Tokiju emitovan na FAR-u.

Gost nove emisije “Da nam nije” je i Marjan Milanov, profesor engleskog jezika koji živi i radi u Nišu, ali je i dalje vezan za svoj rodni Dimitrovgrad / Caribrod. Marjan je tvorac bloga “Virtuelni muzej Caribrod”, putem koga predstavlja i neguje kulturno i istorijsko nasleđe Caribroda u kome većinu stanovništva čini bugarska nacionalna manjina.

Gledaoci će se upoznati i sa Ružicom Aleksov, proslavljenom caribrodskom sportistkinjom i paraolimpijkom, koja je osvajala brojne medelje u streljaštvu na Paraolimpijskim igrama, Evropskim i Svetskim šampionatima.

Emisija “Da nam nije…Autobiografija o mom narodu” biće emitovana u petak, 17. septembra na drugom programu RTS-a u 16:30 sati.

S. Ivanov

Foto: Ivica Ivanov / Stefan Pavić / Milana Videnov Milanov

Napisao/la

Сергей Иванов е роден през 1975 година в Димитровград (Цариброд). Завършва Факултет по ветеринарна медицина и професионални курсове по опазване на околната среда, биологично производство и исползване на партиципативни методи в развитие на селските райони. Учредител е на природонаучно дружество „Натура Балканика”, както и на сдружението за развитие на биологично производство „Биобалкан”. От 2002 година активно участва в провеждане на много проекти в сферата на развитие на селските райони и особено в областта на опазването на местните породи домашни животни. Като студент е сътрудник на „Независне новине“ от Баня Лука. Автор е на няколко научни статии за опазване на генетични ресурси и документални филми за местните породи домашни животни. Със супругата си и двете деца отглежда магарета и овце във ферма край Цариброд. От 2018 година работи като журналист-сътрудник на портал ФАР.

Bez komentara

Ostavi komentar