Promenljivo i svežije vreme

U ponedeljak u većem delu Srbije hladnije uz prolazno naoblačenje s kišom. Više padavina se očekuje pre podne na severu Srbije. Toplo vreme zadržaće se samo na jugu i jugoistoku zemlje, ali se uveče i u ovim krajevima očekuje zahlađenje i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar umeren i jak, zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju. Najviša temperatura od 15 na zapadu i severozapadu do 30 stepeni na jugoistoku Srbije.

Za utorak sinoptičari najavljuju promenljivo oblačno, hladnije i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 8 do 14, a najviša od 18 do 23 stepena.

U sredu promenljivo oblačno sa hladnim jutrom i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 5 do 10, a najviša od 16 do 20 stepeni.

U četvrtak pretežno sunčano sa hladnim jutrom. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 3 do 8, a najviša od 19 do 23 stepena, kažu u RHMZ-u i naglašavaju da krajem septembra i početkom oktobra stiže miholjsko leto sa temperaturom od 25 do 30 stepeni.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar