Dragocenu tečnost dalo 26 Bosilegrađana

U opštinskoj sali u Bosilegradu 24. septembra održana je treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi koju su organizovali Crveni krst Bosilegrad i Zavod za trasfuziju krvi iz Niša, uz podršku Opštine Bosilegrad. Humanoj kampanji odazvalo se 26 Bosilegrađana.

“Zadovoljni smo akcijom i zahvaljujemo se davaocima. Dobili smo nova tri dobrovoljna davaoca krvi, a odazvale su se i tri žene. Pored toga, dugogodišnji davalac Vesna Nikolov je po 89. put dala dragoocenu tečnost”, kaže za FAR Ruska Božilova, sekretar bosilegradskog Crvenog krsta.

Božilova ističe da je do sada organizovana još jedna akcija zajedno sa Opštinom Bosilegrad i Vojno-medicinskom akademijom iz Beograda, a do kraja godine predstoje još dve akcije. Pozvala je sve humane Bosilegrađane da se odazovu predstojećim kampanjama.

P. Videnov

Foto: Vladimir Krojf Zaharijev

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar