Bugarska firma “Megainvest holding” kupila parcelu u Radnoj zoni Beleš

Bugarska firma “Megainvest holding” kupila je poslednju slobodnu parcelu u Radnoj zoni Beleš, a ugovor o kupovini potpisali su predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov i upravnik i vlasnik firme Cvetan Cvetanov.

Prema rečima predsednika opštine, prvobitno je bila namera lokalne samouprave da tu parcelu zadrži za sebe i da ona bude namenjena za braunfild investicije sa namerom da se na tom mestu izgradi hala i da se ponudi, kako kaže, onim investitorima koji još uvek nisu sigurni da mogu da započnu neki biznis i da probaju da nešto rade i ako im posao krene da onda kupe parcelu i naprave svoj pogon.

“Mi smo bili odbijeni od strane Ministarstva privrede i zbog nedostatka sredstava nismo mogli da napravimo halu, a onda smo našli nekoga ko će da kupi tu parcelu i da izgradi halu po projektu koji mi imamo. To je bila firma “Megainvest holding” koja se bavi svim i svačim, ali planira u startu da krene sa pečenjem i pakovanjem semenki, pistaća, kikirikija, a cilj su joj tržišta Evropske unije, ali i Rusije i Kine. Sledeće godine se planira izgradnja njihovog proizvodnog pogona i trebalo bi da uposli petnaestak radnika, a kasnije bi proširili svoj posao pošto rade i u sektorima energetike i putne infrastrukture” – zaključio je Dimitrov.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar