Punoletnim građanima od 1. novembra isplata 30 evra

Od 1. novembra krenuće isplata 30 evra novčane podrške svim punoletnim građanima Srbije koji su se za tu vrstu pomoći već prijavili, što se sprovodi u okviru trećeg paketa ekonomske podrške privredi i građanima u cilju ublažavanja posledica pandemije koronavirusa, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ministar finansija Siniša Mali kaže da građani ne treba da se prijavljuju za 30 evra koje će dobiti u novembru jer su se za njih prijavljivali u maju, kada im je, takođe uplaćeno po 30 evra. Dodao je da 15. novembra počinje prijavljivanje za dodatnih 20 evra pomoći za one koji se nisu prijavili za 30+30 evra, a ispunjavaju potrebne uslove ili koji su u međuvremenu postali punoletni.

Penzioneri i svi koji su se već prijavili za 30+30 evra, za dodatnu pomoć od 20 evra ne treba da se prijavljuju, već će im ona biti automatski isplaćena u decembru, objasnio je ministar i najavio da će penzionerima početkom sledeće godine biti isplaćeno i dodatnih 20.000 dinara.

Mali je napomenuo da je za tri paketa pomoći prošle i ove godine država izdvojila približno osam milijardi evra, što je pomoglo da se očuvaju radna mesta i proizvodni kapaciteti.

Prema njegovim rečima, u naredne dve nedelje biće poznato koliko će biti povećanje penzija i plata u javnom sektoru, a od 1. januara će biti uvećana minimalna zarada za 9,4 procenta, odnosno biće veća od 35.000 dinara, stoji na sajtu Vlade Srbije.

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar