VIDEO: Dimitrov – Epidemiološka situacija alarmantna, od sutra rigoroznija kontrola postojećih mera

Na inicijativu Doma zdravlja danas je održan sastanak Stručno-operativnog tima pri Štabu za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad na kome je razmatrana aktuelna epidemiološka situacija na teritoriji opštine.

Direktor Doma zdravlja Robert Petrov je istakao da je od 1. do 11. oktobra u Dimitrovgradu registrovano 110 pozitivnih slučajeva koronavirusa, kao i da je u istom periodu urađeno 600 pregleda u kovid ambulanti i 400 pregleda na pedijatriji. Petrov navodi da se pored kovid pacijenata leče i drugi pacijenti i dodaje da je opšta praksa imala 1.200 pregleda, laboratorija 3.500 usluga, a rentgen skoro 200 grafija. Napominje da se mere ne poštuju, čak i od strane onih koji su pozitivni i dodaje da zdravstveni sistem trpi veliki pritisak koji, kako kaže, ne može da izdrži.

Predsednik opštine Vladica Dimitrov ističe da su u osnovnoj školi dva odeljenja na onlajn nastavi, dok su dva radnika zaražena. U Gimnaziji je, prema njegovim rečima, registrovano 6 pozitivnih učenika, jedan zaražen profesor i jedno zaraženo lice iz nenastavnog osoblja, dok je u vrtiću jedan radnik pozitivan.

“Kako ne bi došli u situaciju da nam Dom zdravlja “pukne” mi kao odgovorna opština od sutra krećemo u rigoroznu kontrolu mera koje su već donete. U naredne dve nedelje kontrolisaćemo apsolutno sve i kažnjavati. Ukoliko zateknemo negde u gradu lica koja su pozitivna, prijavljivaćemo ih nadležnima. Kontrolisaćemo sve dragstore, prodavnice, pekare, apoteke i slično, odnosno da li se dozvoljava ulazak u njima bez maske. Dakle, prodavci neće moći nikoga da puste u objekat bez maske. Svi ugostiteljski objekti mogu da rade maksimalno do 1:00 sat iza ponoći, a u petak i subotu vršićemo rigoroznu kontrolu svih ugostiteljskih objekata što se tiče radnog vremena” – rekao je, između ostalog, predsednik opštine.

Pogledajte detalje sa konferencije za novinare koju su održali Vladica Dimitrov i Robert Petrov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj i montaža: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
oktobar 2021.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar