Na “Gradini” auto pun kopija poznatih parfema

Carinici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu “Gradina”, sprečili četiri mladića u pokušaju da preko granice prokrijumčare gotovo 150 parfema poznatih marki u čiju se autentičnost sumnja.

Kako stoji u saopštenju Uprave carina, parfemi su otkriveni u golfu bugarskih registarskih oznaka, kojim su se iz Bugarske vraćala četvorica studenata iz Pirota i Dimitrovgrada.

Carinici koji su bili u smeni na ulazu u Srbiju upitali su 25-godišnjeg vozača da li on i njegovi saputnici imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, ali su svi odgovorili da osim ličnog prtljaga sa sobom ne nose ništa. Sumnjajući u njihovu izjavu carinici su, u saradnji sa policijom, sproveli detaljnu kontrolu i odmah ispred nogu suvozača zatekli jednu kutiju oblepljenu selotejpom, da bi istu takvu pronašli i u prostoru između prednjih i zadnjih sedišta. Kutije su bile pune novih, neotpakovanih parfema za koje iskusni carinici veruju da nije reč o originalima, već da se radi o kopijama poznatih brendova namenjenim preprodaji na crnom tržištu, navode u Upravi Carina.

Među zvučnim imenima parfema, najbrojniji su bili ”Kouros Yves Saint Laurent”, ”Sauvage Elixir Dior” i ”Carolina Herrera 212 Men Heroes”, ali je bilo i mnogih drugih.

Kao vlasnik pomenute neprijavljene robe prijavio se vozač automobila, ujedno i najstariji među četvoricom putnika od kojih su svi stari oko 20 godina.

Pošto vrednost otkrivene robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila kojim je ona transportovana, i golf 4 je privremeno zadržan do okončanja postupka, saopštava Uprava carina Republike Srbije.

Izvor i foto: carina.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar