“Miholjski susreti sela” 23. oktobra u selu Smilovci

U subotu, 23. oktobra sa početkom u 11:00 sati u selu Smilovci biće održani “Miholjski susreti sela”. Manifestacija je kulturno-umetničkog, zabavnog i sportsko-takmičarskog karaktera, a očekuju se takmičari i predstavnici svih sela sa teritorije opštine Dimitrovgrad. Ovo je u izjavi za FAR rekao Dejan Cvetkov, saradnik za promociju u Sportsko turističkom centru Caribrod.

Na susretima sela se očekuje učešće individulanih ekipa, a Cvetkov kaže da će se one nadmetati u bacanju kamena s ramena, nadvlačenju konopca, trci sa skakanjem u džaku i gađanju glinenih golubova, kao i u pripremi gulaša i demonstrativnoj pripremi janije od ovčijeg mesa u kazanu.

Napominje da će manifestaciju propratiti bogat kulturno-muzički program. Kako kaže nastupiće lokalni smilovski bend “Smilovska banda”, kao i još jedan bend iz Dimitrovgrada, a za sve učesnike i takmičare, prema njegovim rečima, obezbeđene su nagrade u vidu diploma, pehara, medalja i zahvalnica.

“Za sve zainteresovane koji žele da posete ovu manifestaciju obezbeđen je besplatan autobuski prevoz. Planirana su tri polaska iz Dimitrovgrada, jedan je u 9:00 sati, drugi u 9:30 i treći u 10:00 časova. Takođe, planirano je da dva autobusa idu cirkularno. Prvi će obilaziti sela Zabrđa, a drugi sela u Visoku. Oni će sakupljati putnike i voziti ih do sela Smilovci, a zatim će ih nakon završetka manifestacije vratiti do svojih sela” – dodaje Cvetkov.

A. Todorov

Foto: Slobodan Kolev

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar