Opština Dimitovgrad uručila višenamensko vozilo Domu zdravlja

Opština Dimitrovgrad je u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” osvojila 20.000 evra, a građani su izglasali da se taj novac utroši za nabavku višenamenskog vozila za potrebe Doma zdravlja. Tim povodom predsednik opštine Vladica Dimitrov je zvanično uručio ključeve ovog vozila direktoru dimitrovgradske zdravstvene ustanove Robertu Petrovu.

Dimitrov je istakao da su građani slanjem slipova i računa u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” zaslužili da dobiju ovu nagradu. Naveo je da su imali priliku da glasaju za tri predloga, ali su se odlučili da podrže predlog Doma zdravlja da se kupi višenamensko vozilo. On je istakao da je na sumu od 20.000 evra koju je lokalna samouprava dobila od NALED-a, iz opštinskog budžeta izdvojeno još 300.000 dinara za kupovinu vozila. Naglasio je da mu je zadovoljstvo što je predao papire i ključeve vozila Domu zdravlja i izrazio nadu da će ga koristiti za dobrobit svih građana Dimitrovgrada.

“U ovoj situaciji nama je svako vozilo neophodno. Mi ćemo prvenstveno ovo vozilo koristiti za prevoz vakcina i materijala do Pirota, do Kliničkog centra Niš, do Zavoda za javno zdravlje Pirot, preuzimaćemo vakcine, svakodnevno preuzimamo ličnu zaštitnu opremu u Kliničkom centru Niš, tako da nam je ovo vozilo zaista neophodno. Ne isključujem mogućnost da zbog epidemiološke situacije u nekom momentu može da posluži i za prevoz pacijenata od Stacionara do Doma zdravlja ili gde god zatreba. Još jednom se zahvaljujem i radnciima u Domu zdravlja koji su glasali i podržali ovaj predlog, a takođe i svim građanima koji su dali svoj glas i podržali ovu našu ideju” – istakao je Robert Petrov, direktor Doma zdravlja.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar