Oblaci i obilne padavine, na jugu i istoku Srbije suvo i toplo

U petak u Srbiji oblačno i osetno hladnije sa kišom i pljuskovima i osetno hladnije. Samo će na jugu i istoku zemlje biti suvo i toplo. Obilne padavine očekuju se prepodne u zapadnim i jugozapadnim predelima zemlje, na području Beograda i na jugu Banata. Hidrolozi upozoravaju da su moguća lokalna izlivanja na manjim bujičnim vodotocima. Najviša temperatura od 10 na severozapadu do 23 stepena na jugoistoku.

Sinoptičari RHMZ-a za subotu najavljuju oblačno i još malo hladnije, ujutro i pre podne mestimično kiša. Vetar slab, severozapadni. Najniža temperatura od 6 do 11,a najviša od 10 do 15 stepeni.

U nedelju umereno oblačno i u većem delu suvo, samo još ponegde slaba kiša. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 4 do 9, a najviša od 13 na severozapadu do 18 stepeni na jugoistoku.

U ponedeljak naoblačenje mestimično sa kišom koje će ujutro da zahvati severne, do kraja dana proširiće se i na ostale krajeve. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 7, a najviša od 12 na severu do 19 stepeni na jugu zemlje.

U periodu od 9. do 13. novembra biće oblačno i suvo vreme, kažu u RHMZ-u.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar