Kako će nastava u školama izgledati nakon raspusta

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava, od ponedeljka, 15. novembra, primenjuje u srednjim školama na teritoriji tri lokalne samouprave: Beograd, Veliko Gradište i Niš.

Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji nakon raspusta primeniće se prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemijska situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovida 19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju odeljenja i grupa koji su prešli na drugi i/ili treći model nastave zbog obolevanja učenika.

U nedelji od 1. do 7. novembra broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 1.667 (0.22 odsto), stoji na sajtu Vlade.

A. Todorov (izvor: srbija.gov.rs)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar