U petak u Srbiji malo i umereno oblačno sa dužim periodima sunčanog vremena, samo se tokom prepodneva očekuje duže zadržavanje magle na zapadu i jugozapadu. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 10 do 16 stepeni.

U subotu ujutro mestimično magla, ponegde i slab mraz. U toku dana pretežno sunčano, samo se tokom prepodneva očekuje duže zadržavanje magle u nižim predelima i po pojedinim kotlinama. Vetar slab, u košavskom području i umeren, južni i jugoistočni.Najniža temperatura od -2 do 4, a najviša od 10 do 16 stepeni.

Za nedelju sinoptičari najavljuju umereno do potpuno oblačno i suvo vreme, samo na jugozapadu ponegde s kišom. Vetar slab, u košavskom području umeren i jak, južni i jugoistočni, uveče u skretanju na istočni. Najniža temperatura od 1 do 7, a najviša od 10 do 15 stepeni.

U ponedeljak Umereno do potpuno oblačno sa retkom pojavom kiše. Vetar slab, u košavskom području umeren i jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 6, a najviša od 9 do 13 stepeni.

Do četvrtka malo i umereno oblačno i uglavnom suvo sa sunčanim intervalima i dnevnom temperaturom oko i malo iznad proseka, u košavskom području vetrovito. U petak i subotu jače naoblačenje koje će usloviti kišu i pad temperature, kažu sinoptičari RHMZ-a.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Podeli vest
Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar