Sprečeno krijumčarenje 230.000 evra na “Gradini”

Carinici su na graničnom prelazu “Gradina”, u saradnji sa policijom, otkrili i sprečili pokušaj krijumčarenja 230.000 evra u duplom dnu jednog kofera. Slučaj je otkriven 12. novembra na izlazu tog prelaza, kada je za detaljnu kontrolu izdvojen kamion turskog prevoznika koji se iz Mađarske uputio ka Turskoj, saopštava Uprava carina.

Carinici su tokom pregleda kabine kamiona, na krevetu vozača primetili kofer, za koji je turski državljanin koji je upravljao teretnjkom rekao da sadrži njegove lične stvari. Međutim, čim je započeo pregled, carinici su na dodir osetili čvrstu pregradu na sredini kofera, da bi ubrzo bilo utvrđeno da je reč o kartonu kojim je ovaj vozač pokušao da prikrije gotovinu koju je pokušao da prokrijumčari. Reč je o sumi od čak 230.000 evra spakovanoj u pet paketa zavijenih u papir, najvećim delom u apoenima od 200 evra, za koju je vozač izjavio da pripada njemu.

Vozač je predat policiji u dalju nadležnost, a o ishodu kontrole odmah je obavešteno i tužilaštvo za organizovani kriminal, dok je novac zadržan radi dalje istrage ovog krivičnog dela, navodi se u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar