Obezbeđeni minibusevi za prevoz seoskog stanovništva u 18 lokalnih samouprava

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić potpisao je sa predsednicima 18 opština i gradova, među kojima su Dimitrovgrad i Bosilegrad, ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva.

Krkobabić je nakon potpisivanja ugovora rekao da je sada sve na ljudima iz lokalnih samouprava da minibusevima racionalno gazduju i najavio sveobuhvatan program rešavanja gorućeg problema prevoza za stanovnike sela Srbije, posebno u rubnim i devastiranim opštinama. Prema njegovim rečima, u izradi programa će aktivno učestvovati Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu i relevantne naučne ustanove.

Ugovore sa Ministarstvom za brigu o selu su potpisali predsednici opština i gradova koji su prema kriterijumima javnog konkursa i odluci komisije bili najbolje rangirani na konkursu. Na konkurs je pristigla 81 prijava, a 120 miliona dinara, koliko je iz budžeta odvojeno za ove namene, raspoređeni su na 18 lokalnih samouprava. Pored Dimitrovgrada i Bosilegrada bespovratna sredstva za kupovinu minibuseva dobile su i opštine Babušnica i Bela Palanka.

U odlučivanju se vodilo računa i o najugroženijim područjima Srbije, tako da 13 od 18 jedinica lokalnih samouprava koje su dobile sredstva pripadaju četvrtoj grupi razvijenosti i devastiranim područjima.

Izvor i foto: srbija.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar