Za vikend kiša i sneg

Nakon kišovitog prepodneva, u petak popodne u Srbiji razvedravanje, ali tokom noći stiže novo naoblačenje sa jugozapada. Maksimalna temperatura od 3 do 8 stepeni.

Sinoptičari RHMZ-a za subotu najavljuju oblačno vreme mestimično sa kišom, u planinskim predelima sa snegom. Krajem dana i tokom noći kiša će preći u sneg i u nižim predelima na zapadu i jugozapadu zemlje. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, tokom dana u skretanju na severoistočni i severni. Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša od 3 do 6 stepeni.

U nedelju oblačno sa snegom, hladno i vetrovito. Padavine će povremeno biti i umerenog i jakog intenziteta, naročito u centralnim i istočnim krajevima. U nižim predelima formiranje, a u višim povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak severozapadni, povremeno sa udarima olujne jačine, pa je moguće i stvaranje snežnih nanosa. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša od 1 do 3 stepena.

Za ponedeljak se predviđa oblačno mestimično sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Posle podne slabljenje intenziteta padavina i postepeni prestanak padavina prvo na severu i zapadu Srbije. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak severozapadni, pa je moguće i stvaranje snežnih nanosa. Najniža temperatura od -1 do 2, a najviša od 1 do 3 stepena.

Prognoza od 14. do 18. decembra

Od utorka uglavnom suvo, u jutarnjim satima ponegde magla i slab mraz, tokom dana umereno oblačno i manji porast dnevne temperature, a samo u planinskim predelima povremeno sa slabim snegom, kažu u RHMZ-u.

Izvor: RHMZ / RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar