Održana X redovna sednica SO Bosilegrad

U Bosilegradu je održana X redovna sednica Skupštine opštine. Dnevni red od 7 tačaka dopunjen je sa dve tačke, koje su se odnosile na sedmi rebalans budžeta za 2021. godinu i Predlog odluke o davanju saglasnosti na lokalni registar baznih stanica opštine, javlja NRTV-Bosilegrad.

U prvoj tački dnevnog reda koja se odnosila na Predlog odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji opštine, član Opštinskog veća Daniel Zarev objasnio je da je Bosilegrad među prvim opštinama koja je 2018. uvela civilnu zaštitu u slučaju vanrednih situacija i da je reč o usaglašavanju podzakonskih akata sa već donetom odlukom.

Na sednici održanoj 10. decembra jednoglasno je usvojen devetomesečni izveštaj o izvrešenju odluke o budžetu opštine za tekuću godinu. Data je saglasnost i na izveštaj o radu JP za komunalije i usluge „Usluga“, Veterinarske ambulante i JP Građevinsko zemljište i putevi opštine Bosilegrad.

U završnom delu sednice predsednik opštine Vladimir Zaharijev osvrnuo se na par značajnih projekata, koji su realizovani tokom ove godine, među kojima je i šalter Poštanske štedionice, najavivši svečano otvaranje Roda vode do kraja godine.

Naredna sednica lokalnog parlamenta biće održana 20. decembra kada će biti više reči o svim projektima opštine koji su odobreni ili realizovani tokom ove godine, javlja NRTV-Bosilegrad.

Izvor i foto: NRTV-Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar