Sprečen pokušaj krijumčarenja veće količine deviza

Carinici su na graničnom prelazu “Gradina” u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja veće količine deviza. Prekršaj oktriven 11. decembra na izlazu iz Srbije, kada je za detaljan pregled izdvojen automobil ”BMW” holandske regstracije, kojim su dvojica turskih državljana putovala ka svojoj zemlji, saopštava Uprava carina.

Navodi se da su obojica putnika tvrdila da nemaju ništa za prijavljivanje i da sa sobom nose dozvoljeni iznos deviza. Međutim, odmah na početku kontrole je u džepovima 37-godišnjeg vozača pronađeno 11.000 evra, dok se kod njegovog saputnika, u jakni koju je imao na sebi, našlo 12.200 evra. Tokom dalje kontrole ispod klupe zadnjih sedišta pronađene su još tri koverte sa po 10.000 evra, da bi potom koverta sa istim iznosom bila pronađena i u pregradi koja deli kabinu od prtljažnika vozila.

Od ukupno pronađenih 63.200 evra, putnicima je vraćeno po 10.000 evra, dok će se o ostatku novca izjašnjavati nadležni sud u pokrenutom prekršajnom postupku, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: carina.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar