U četvrtak godišnja izložba Udruženja likovnih stvaralaca Dimitrovgrad

U susret Novoj godini u galeriji “Metodi Meta Petrov” u četvrtak, 16. decembra biće otvorena tradicionalna godišnja izložba Udruženja likovnih stvaralaca Dimitrovgrad (ULSD). Biće to prilika da se poklonici umetnosti upoznaju sa najnovijim likovnim kreacijama članova ovog udruženja, koje je ostavilo veliki trag u kulturnom nasleđu malog, ali po broju umetnika bogatog grada.

“Ova tradicionalna postavka koju priređujemo je svojevrsni novogodišnji umetnički poklom gradu. Svoja dela rađena uglavnom u tehnici ulje na platnu izložiće desetak slikara, te ovom prilikom pozivam sve ljubitelje likovne umetnosti da dođu na otvaranje izložbe i da se zajedno družimo”, izjavio je za FAR Dejan Dimitrov Puškin, predsednik udruženja.

Udruženje likovnih stvaralaca Dimitrovgrad više od dve decenije zauzima značajno mesto na kulturnoj sceni Dimitrovgrada, kako svojim trajanjem i kvalitetom, tako i raznolikošću likovnog izraza koji neguje,

Dosadašnji umetnički opus ovog udruženja, koje je osnovano 1997. godine, predstavljen je na više samostalnih izložbi u Srbiji i Bugarskoj, a najveću pažnju javnosti privlači njihova godišnja izložba u dimitrovgradskoj galeriji.

Otvaranje postavke ULSD-a zakazano je za četvrtak, 16. decembar u 18:00 časova.

P. Videnov

Foto: T. Aleksov (arhiva FAR-a sa izložbe ULSD-a 2017. godine)

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar