Rotari klub Pirot donira mBot robotiće za osnovne škole Pirotskog okruga

Zahvaljujući Rotari klubu Pirot, Gradu Pirotu i lokalnim samouprava Pirotskog upravnog okruga, deca iz Pirotskog okruga dobila su još jednu vrednu donaciju mBot robotiće za praktičan rad u nastavi u početnom programiranju. Kako saopštava Rotari klub Pirot, potpisivanje ugovora i podela donacije biće održana u petak, 17. decembra u 12:00 časova u sali Skupštine grada Pirota.

Rotarijanci Pirota zajedno sa rotarijancima Srbije i Crne Gore uz veliku pomoć USAID-a i Rotari Fondacije obezbedili su 76.185$ za nabavku 500 mBot robotića za 100 osnovnih škola u Srbiji. Nosilac projekta je Rotari klub Senta, a inostrani partner Rotari klub Savana iz Distrikta 6920 USA. Projekat su finansijski pomogli i veliki broj klubova iz USA, Mađarske i Srbije, a na osnovu potpisanog Memoranduma “Za lepšu školu” sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Osnovni cilj projekta je unapređenja digitalne pismenost naših đaka i jačanje kompetencija nastavnika, stoji u saopštenju Rotari kluba Pirot.

A. Todorov (izvor: Rotari klub Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar