Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu se polako stabilizuje

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, na teritoriji Pirotskog okruga registrovano je još 11 slučajeva koronavirusa: u Pirotu 8, u Babušnici 2 i u Beloj Palanci 1, dok u Dimitrovgradu nije bilo zaraženih.

U oktobru je registrovano 2.439 pozitivnih lica, a u novembru 1.207, što je za 50 odsto manje u odnosu na oktobar, dok su od početka decembra evidentirana 354 slučaja zaraze.

U Opštoj bolnici Pirot leči se 20 pacijenata: 6 iz Pirota, 5 iz Bele Palanke, 4 iz Dimitrovgrada, 3 iz Babušnice i 2 iz Doma za stare.

U Zavodu napominju da se u Pirotu i Dimitrovgradu registruje umeren rizik za prenošenje virusa, u Babušnici visok rizik, dok je u Beloj Palanci najviši rizik za prenošenje virusa.

Sa jednom dozom u okrugu je vakcinisano 54,2 odsto stanovništva, a sa dve doze 52,7 odsto. Najviše vakcinisanih je u Pirotu 57 odsto, potom u Beloj Palanci 52,4 odsto i u Dimitrovgradu 52,3 odsto, dok je u Babušnici najmanji obuhvat vakcinacijom – 44,1 odsto. U Zavodu kažu da je trećom dozom imunizovano 30 odsto građana.

Epidemiološka situacija na području Pirotskog okruga je nepovoljna sa tendencijom stabilizacije.

Kompletan izveštaj ZZJZ Pirot za 17. decembar možete pogledati OVDE.

A. Todorov (izvor: Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Pirot)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar