VIDEO: Đurov o predstojećoj sednici SO Dimitrovgrad – u centru pažnje odluka o budžetu opštine za 2022. godinu

U susret predstojećoj XIV sednici lokalnog parlamenta, predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad Zoran Đurov održao je konferenciju za medije.

Prema njegovim rečima, na dnevnom redu će biti 31 tačka, a najvažnija je, kako kaže, odluka o budžetu opštine Dimitrovgrad za 2022. godinu. Takođe, pred odbornicima će se naći i predlozi odluka o usvajanju izveštaja o poslovanju budžeta opštine Dimitrovgrad za period od 1. januara do 30. septembra tekuće godine, o izmenama i dopunama odluke o budžetu za 2021. godinu, o lokalnim komunalnim taksama, o naknadama za korišćenje javnih površina, o visini naknade za usluge koje vrši Opštinska uprava za narednu godinu, o izmenama odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u organizacionim oblicima sistema lokalne samouprave, kao i o eksternoj reviziji završnog računa za 2021. godinu.

Na dnevnom redu sednice su i predlozi Rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja Turističke organizacije „Caribrod“ sa finansijskim planom za 2022. godinu, o davanju saglasnosti na Program poslovanja JP „Komunalac“ sa finansijskim planom i cenovnikom usluga za sledeću godinu, o davanju saglasnosti na Program rada Centra za socijalni rad za opštinu Dimitrovgrad sa planiranim sredstvima za vršenje poslova socijalne zaštite iz nadležnosti opštine u narednoj godini, o davanju saglasnosti na Plan i program rada sa finansijskim planom Narodne biblioteke „Detko Petrov“, o davanju saglasnosti na Program rada Centra za kulturu sa finansijskim planom, kao i o davanju saglasnosti na Program rada sa finansijskim planom Istorijskog arhiva Pirot za 2022. godinu

Zasedanje će biti održano u ponedeljak, 20. decembra u velikoj sali Centra za kulturu u 10:00 časova.

Pogledajte detalje sa preskonferencije Zorana Đurova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
decembar 2021.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar