Miholjski susreti sela u selu Rajčilovci

U bosilegradskom selu Rajčilovci održani su „Miholjski susreti sela 2021“, u organizaciji Opštine Bosilegrad i uz podršku Ministarstva za brigu o selu.

U sportskoj sali osnovne škole 24. decembra organizovana je izložba takmičarskog karaktera „Bosilegradsko selo kroz vekove“, na kojoj su meštani okolnih sela predstavili proizvode iz domaće radinosti, stare zanate i tradicionalna jela, javlja NRTV Bosilegrad.

Po oceni tročlanog žirija prvo mesto za najukusnije jelo pripalo je selu Rikačevo, drugo Donjem Tlaminu, a treće Gornjoj Lisini. Najbolje arnažirani štand imali su predstavnici sela Izvor, Barje i Bresnica. Prva tri mesta u kategoriji najutentičniji štand pripala su selima Radičevci, Paralovo i Gložje.

U okviru ove kulturno-sportske manifestacije organizovana su i takmičenja u obaranju ruke, bacanju kugle i nadvlačenju konopca.

Za prva tri mesta u obaranju ruke izborila su se sela Izvor, Milevci i Paralovo. Najbolji u bacanju kugle u muškoj kategoriji bili su predstavnici sela Paralovo, Rajčilovci i Bresnica, a u ženskoj kategoriji Bresnica, Barje i Donje Tlamino. Prvo mesto u nadvlačenju konopca pripalo je selu Paralovo, na drugom mestu je Bresnica, a na trećem Izvor. Pobednici su nagrađeni medaljama i peharima.

Za manifestaciju „Miholjski susreti sela“, koja se ove godine održava u 68 opština u Srbiji, Ministarstvo za brigu o selu dodelilo je 500.000 dinara, dok je 100.000 dinara izdvojeno iz budžeta Opštine Bosilegrad.

J.P. (izvor: NRTV-Bosilegrad)

Foto: „Miholjski susreti sela“ Rajčilovci 2021

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar