Od 15. do 30. januara prijava za 100 evra pomoći mladima

Prijava za 100 evra pomoći mladima od 16 do 29 godina počinje 15. januara i trajaće do 30. januara.

Ministar finansija Siniša Mali je kazao da je proces prijave veoma jednostavan i da je na portalu Uprave za trezor potrebno da se unese ime i prezime, jedinstveni matični broj, broj lične karte i da se izabere banka gde je otvoren račun, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ukoliko oni koji žele da se prijave nemaju otvoren račun, potrebno je da izaberu ime banke gde će biti otvoren namenski račun, objasnio je ministar i dodao da će primaoci socijalne pomoći i lica na izdržavanju kaznenih sankcija ovu pomoć dobiti automatski.

Najavio je da će 14. januara svim zdravstvenim radnicima biti uplaćeno 10 hiljada dinara i da će penzioneri uplatu od 20.000 dinara dobiti 10. februara.

Mali je podsetio da su od 1. januara povećane penzije za 5,5 odsto, da je veća minimalna cena rada za 9,4 odsto i da sada iznosi 300 evra, kao i da su plate u javnom sektoru u uvećane u proseku za 7,4 odsto.

Istakao je da se od 1. januara isplaćuje 300.000 dinara za prvo dete, kao i dodatnih 100.000 za drugo i treće dete, pored pomoći koja je i do sada isplaćivana, stoji na sajtu Vlade Srbije.

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar