Ledeni dani do petka, oprez za volanom

Razvedravanje i snežni pokrivač stvaraju idealne uslove za jak mraz, naročito u jutarnjim satima, te sinoptičari Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) najavljuju ledene dane do petka.

U sredu će u Srbiji najviša dnevna temperatura čitavog dana biti ispod nule. Na severu pretežno sunčano, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno i u većini mesta suvo, ponegde se očekuje provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severni i severozapadni.

U četrvrtak jutro još hladnije sa umerenim i jakim mrazem. U toku dana malo i umereno oblačno i hladno sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -14 do -5 stepeni, a najviša dnevna u intervalu od -4 do 2 stepena.

I u petak ponegde jak jutarnji mraz sa temperaturom od -12 do -2 stepena, a tokom dana sunčano i toplije sa najvišom dnevnom temperaturom od 3 do 9 stepeni,

Predah od snega i minusa meteorolozi najavljuju do utorka.

Hladna jutra i niske temperature stvaraju opasnost od poledice, te je neophodan oprez za volanom, kažu u Auto-moto savezu Srbije. Ispod novoformiranog snežnog pokrivača na pojedinim deonicama nalazi se led, pa se učesnicima u saobraćaju savetuje držanje odstojanja između vozila i krajnje oprezna vožnja, koju treba prilagoditi uslovima na putu.

Izvor: RHMZ / RTS / AMSS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar