U februaru počinje probni rad linije za sekundarnu separaciju komunalnog otpada

Na Regionalnoj sanitarnoj deponiji u Pirotu krajem prošle godine završena je montaža kompletne opreme na liniji za sekundarnu separaciju komunalnog neopasnog otpada. Sa isporučiocima opreme ovih dana radiće se na povezivanju celokupne elektronike i energetike što bi omogućilo skori početak probnog rada.

Kako je za Pirotske vesti izjavio direktor Regionalne deponije Nebojša Ivanov, u pitanju je najsavremenija oprema koja pruža optimalne uslove za rad, a prema njegovim rečima, ova linija za separaciju otpada jedinstvena je po tome, ne samo u Srbiji već i u regionu.

Probni rad omogućiće zaposlenima da se praktično upoznaju sa novinama u radu ove fabrike za selekciju otpada. Obezbeđene su dovoljne količine sirovina i funkcionalni probni rad trebalo bi da traje dvadesetak dana. Realno je očekivati da se krajem februara verifikuje zapisnik da je celokupna oprema ispravna i u funkcionalnom stanju, kaže Ivanov.

Napominje da ova linija podrazumeva i potpunu zaštitu životne sredine, eliminiše bilo koji negativan uticaj na zaposlene koji će raditi u hali i omogućava da maksimalno iz neopasnog komunalnog otpada, koji se dovozi iz primarne selekcije dobiju sekundarne sirovine.

Ivanov je naglasio da je projekat započet 2019. godine, a vrednost investicije je oko 270 miliona dinara, javljaju Pirotske vesti.

Izvor i foto: Pirotske vesti

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar